פוסט למתחילים ב – SmartThings

פוסט זה נכתב ע״י שי דותן – מנהלת קהילת SmartThings בישראל

החלטתי לכתוב פוסט על סמך הניסיון שלי עם המלצות לכל מי שרוצה להתחיל ולהיכנס לעולם הזה שנקרא בית חכם תוך שימוש בבקר של SmartThings. מקווה שזה יעזור. מי שצריך לינק לקניה של האב, מפה הכי מומלץ, המחיר הוא 110 דולר (380 ₪ בערך) וכולל את המשלוח לישראל : https://www.vesternet.com/…/aeotec-smartthings-smart…

הערה : החומרה של ההאב מיוצרת היום על ידי חברת Aeotec ברישיון סמסונג. התוכנה והענן ושאר הפלטפורמה של סמסונג.

הערה נוספת : ל SmartThings יש מספר שמות וקיצורים. ST בקצרה , סמארטינגס בעברית , ושם ייחודי רק לישראלים “אסתי” (ST). כל אחד ישתמש בשם שנח לו.
לפני שאתחיל אציין שהייתי רוצה שזה יהיה כמו פוסט שיתופי שבו כל אחד יתרום קצת מניסיונו כך שאם אתם חושבים שמשהו חסר או לא מובן תכתבו בתגובות ואני “אשפצר”. אני בכל מקרה מתכוון לעדכן מפעם לפעם בהתאם לתובנות והצלחות שיהיו לי . אז ככה :

1. דרישות מקבלן / חשמלאי בעת שיפוץ או בניה של בית חדש

1. קו אפס – קו זה נדרש ע”מ לדווח חזרה על מצב המודול. צריך עבור כל סוגי המפסקים. שכוללים : דימר, מפסק אור , מפסק מחליף , לחצני תריס . צבע החוט הנדרש הוא בצבע כחול. אין חוט כחול במפסק אז אין אפס. במידה ואין אפס אבל עדיין רוצים להתקין מודול. ניתן גם בקופסאות ביקורת וגם בארגזים של מנועי תריסים. בדר”כ במקומות האלה יש פאזה קבועה, אפס וגם הקווים המבוקרים של העומס. פחות נוח אבל אפשרי…

2. קופסאות גוויס עומק – כיום כולם עם גוויס, אמנם המודולים של פיבארו קטנים (של שיאומי וחברות סיניות נוספות כמו מואס או לונסלוהו או גרייר טיפה יותר גדולים) אבל לעיתים מאחורי המפסק מסתתרים עוד חוטים קשיחים נוספים לטובת מפסקים נוספים או סתם מהדקים כמו בנקודת ביקורת שמפריעים לדחוף המודול. ע”מ להתגבר ולהצליח לדחוף את המודול מומלץ מאוד להתקין בקיר קופסאות גוויס עמוקות (צבע ירוק עומק 74ממ) לעומת הרגילות (צבע כתום עומק 51 ממ). יש לכם קופסא לא עמוקה ייתכן שתסדרו ותצליחו להכניס מאחורי המפסק, במקרה הגרוע ניתן למלות את הרווח בין המכסה של המפסק לבין הקיר במֱרֱק לבן (נקרא גם מסטיק) . המלצה נוספת היא לנסות ולהימנע משני מפסקים לקופסא גוייס אחת במקרה של אור, וגם לא למקם בקופסא אחת אור ביחד עם תריס וזאת ע”מ להמנע ממצב שתצטרכו לשם שני מודולים באותה קופסא. צריכים שלושה מפסקים או אור ותריס יחד שימו שני קופסאות גוויס 3 מקום. גם במקרה זה במידה וכבר קיים, ניתן ,בקושי רב , לדחוף שני מודולים בקופסא אחת. יש כיום , מודולים זיגבי שמכילים תמיכה גם ב 3 ואפילו ב 4 תאורות , אבל שתי חסרונות… לא תומכים במפסקים מחליפים פיזיים (לוגיים כן) ויש מגבלה על הספק של כ 150 ואט למפסק. עידכון לחברת מואס יש כיום גם של 3 מפסקים שכן תומכים במחליפים, לינקים בסוף.

3. ארון תקשורת – ארון התקשורת הוא , לדעתי, המקום הנכון למקם בו את הבקר. לארון זה מנקזים כל החוטים CAT6 (או אחר) של האינטרנט של הבית. מגיע לשם חוטי הטלפון וגם הטלוויזיה. במידה ואתם חושבים כמוני, ממליץ לבצע שני ארונות תקשורת אחד מעל השני . בשניהם לבצע לפחות 3 שקעי 220VAC(סה”כ 6 שקעים). בארון הראשון למקם את הבקר של ST , בארון השני איפה שכבלי האטרנט למקם את אטרנט סווטיש אליו יתחברו כל ה CAT 6שימו לב לבחור סווטיש עם מספיק יציאות שכל אחת תומכת בגיגה אטרנט (10/100 זה מיושן יותר) ועם יציאה שתלך לארון תקשורת שבו ממוקם ה ST ע”מ לחברו לאינטרנט. את המודם והראוטר לא חייבים למקם בארון תקשורת מה גם שלראוטר יש אנטנות WIFI שלא יכנסו לארון זה בקלות. מומלץ במקום אחר אצלי זה ליד הדסקטופ אבל זה לא חובה.

4. דרישות עבור טאבלט על הקיר – מניח שכל אחד ירצה טאבלט מותקן באיזשהו מקום בבית באזור שליד דלת היציאה כך שמבט חטוף ניתן לדעת מה עובד/מה פתוח וכדומה. לצורך כך צריך להזין אותו בחשמל. כדי לבקש מהחשמלאי להניח לכם צינור בקיר להשחיל לכם חוט משיכה בין הארון תקשורת לבין המקום שבו תרצו למקם הטאבלט (לרוב זה לא יהיה רחוק מידי כי גם הארון תקשורת קרוב לדלת יציאה).מאוחר יותר תשחילו שם כבל USB ל- מיקרו USB/USB-C (בהצלחה… לא תמיד זה קל) שיתחבר בארון תקשורת למטען ובצד השני לשקע טעינה של הטאבלט. זה נראה מצוין שיש טאבלט על הקיר בתוך מסגרת יפה (וניתן גם שקוע בקיר זה יותר יפה) ולא רואים שיוצאים ממנו חוטים. ראו בהמשך המלצה על טאבלט ומסגרת.
אפשרות 2, קופסא 3 שבתוכה ימוקם ספק קטן מ220Vל 5V. הטבאלט יכסה את הקופסא והספק יספק מתח טעינה לטאבלט.
מניסיון של כמה שנים, אין צורך בכיבוי יזום של הטעינה של הטאבלט. אצלי בבית טעון כבר 4 שנים ויותר ברצף. אין חימום של הטאבלט וגם אין חימום של המטען. חייב לציין שאני עם טאבלט של אמזון מדגם Fire HD8 ומצטער שלא לקחתי Fire HD10. גם במקרה זה, כמה שיותר גדול יותר נח.

5. חיבור מודולים – לא בדיוק דרישות מקבלן אבל מתאים לכאן. כאשר תחברו את החוטים של המודולים מאחורי מפסקים קיימים נסו לבצע זאת עם חוטים גמישים רב גידיים עם סופיות בקצה ולא חד גידיים קשיחים. כך תוכלו לנתב את המודול למקומו בקלות. הכל ניתן לקנות בחניות חשמל (ארכה, חשמל ישיר וכאלה). כיוון שאורכי החוטים קצרים בין המפסק למודול תוכלו להשתמש גם בחוטים גמישים 0.75 מ”מ^2 (קוודרד) או 1 מ”מ^2 , לנסות לשמור על הצבעים של החום, כחול וחום/שחור. חוטים גמישים קצרים באורך שלא עולה על 20 ס”מ. ורק בין המפסק למודול.
למרות שניתן (בקושי רב) לחבר גם שני מודולים בתוך קופסת עומק. שווה לבקש מהחשמלאי בלבד , כגיבוי, להשחיל חוט פאזה קבועה גם לגופי התאורה (לפעמים נקודת הגוף תאורה משמשת גם כביקורת ויהיה שם פאזה קבועה גם אם לא נבקש). זה יאפשר חיבור מודולים בתוך גוף התאורה . שוב, כגיבוי.

הערה בטיחות חשובה ביותר *** חשמל הורג ומסוכן ביותר. מי שלא מבין בזה שיעזר אך ורק בחשמלאי מוסמך עם תעודה ורשיון בתוקף ***

2. מודולים ZWAVE ו ZIGBEE

אם כבר בחרתם ב ST , ממליץ לכם בחום רק על מודולים ZWAVEאו ZIGBEE ולא WIFI. ייתכן שחלק מכם לא מסכים איתי ויגיד שגם WIFIזה בסדר , מה גם שהם יותר זולים (SONOFF ו SHELLY הרבה יותר זול מ FIBARO ) וש STיודע לתמוך בהם והוא צודק. אבל קחו בחשבון שכל מודול כזה מקרין כמו ראוטר כל הזמן , מישהו פה הולך לישון עם ראוטר אלחוטי ליד הראש ? אין למודול ואי פיי מש מובנה והוא צריך קליטה טובה של הרשת WIFI בבית כאשר הוא בתוך הקיר ולכן צריך לפזר מגברים או WIFI מש יקר או רפיטרים. מה גם שתדר עבודה WIFI לא מתאים לעבודה בתוך קירות (2.4G, 5Gעוד יותר גרוע). לעומת זה ZWAVE ו ZIGBEE משדרים מאית מהזמן של WIFI, עוצמת השידור הרבה יותר נמוכה ויש להם מש מובנה בפרוטוקול. גם תדר השידור נמוך יותר ומותאם לעבודה חודרת קירות (ZEEGBE 2.4Gכמו WIFI) והם אמינים לאורך שנים. לי אין שום מודול WIFI. לי אין אף אביזר ואי פיי והכל כבר 4.5 שנים מתקתק בלי בעיות.
מוזמנים לקרוא פה על השוואה בין Wifi לבין Zwave , סלולר:

https://www.makeuseof.com/tag/wi-fi-z-wave-difference/
https://smarterhome.sk/en/informacie/advantages-of-z-wave-10

https://www.reddit.com/…/wifi_switches_vs_zwavezibbee/

מאמר שמדבר על סכנה מקרינת WiFiניתן לקרוא פה :

https://www.consumerreports.org/…/do-i-need-to…/…

מאמר אוניברסיטאי שמשווה בין פרוטוקולים שונים וממליץ על זד וייב לשימוש ללא הגבלה ומזהיר מואי פיי
https://www.jatit.org/volumes/Vol96No14/23Vol96No14.pdf

עוצמות שידור של Wifi (100mWלעומתZWAVE עם 1mW בממוצע) ניתן לקרוא פה :

https://www.engeniustech.com/…/how-to-install-long…

ציטוטים מתוך Wikipedia של ZWAVE של Zigbee ושל WiFi לגבי עוצמות שידור :

מתוך ויקיפדיה Wifi

Transmitter power

Compared to cell phones and similar technology, Wi-Fi transmitters are low power devices. In general, the maximum amount of power that a Wi-Fi device can transmit is limited by local regulations, such as FCC Part 15 in the US. Equivalent isotropically radiated power (EIRP) in the European Union is limited to 20 dBm (100 mW).

מתוך ויקיפדיה Z-Wave

Data rates include 9600 bps and 40 kbps, with output power at 1 mW or 0 dBm. The Z-Wave transceiver chips are supplied by Silicon Labs.

מתוך ויקיפדיה Zigbee

The output power of the radios is generally 0–20dBm (1–100mW)

בנוסף לכל מה שכתוב , רק מזכיר למי שלא יודע שהתדר של תנור מיקרוגל שיש לכל אחד הוא גם 2.4GHz כמו של הואי פיי . אמנם ההספקים אחרים לגמרי (כמה KWלעומת mW) אבל תמיד טוב לדעת. כל אחד יודע שהקרינה של תנור מיקרוגל מסוכנת מאד ושלא ניתן להפעילו כאשר הדלת פתוחה.

מתוך ויקיפדיה של תנור מיקרוגל:

Consumer ovens work around a nominal 2.45 gigahertz (GHz)—a wavelength of 12.2 centimetres (4.80 in) in the 2.4 GHz to 2.5 GHz ISM band

3. Device Handlers – החל מה 15.10.22 שיטה זאת עומדת להיעלם פרק זה ימחק בקרוב. במקום השיטה משתנה ל Edge Drivers .

אביזר (device) מצמדים לסמארטינגס (inclusion) או מנתקים (exclusion). לצורך ביצוע הפעולות האלה אין צורך במודול תוכנה מיוחד . אבל ע”מ לחשוף תכונות של רכיבים ולשלוט בכל המרכיבים שלהם לפעמים צריכים Device Handler. ניתן לעבור בין הנדלרים כמה שרוצים מבלי לנתק ולצמד מחדש.

1. הנדלר שפותח זהו קוד שמעתיקים ליצירת הנדלרים בענן של סמארטינגס (נקרא גם IDE) . לאחר מכן משנים את ה Typeשל אביזרים שצומדו להנדלר זה. נשמע מסובך, עושים הראשון הבאים כבר קלים…

2. הנדלרים מובנים הם הנדלרים שקיימים בענן של סמארטינגס הם יותר גנריים ומכילים פחות אפשרויות קינפוג ושליטה. ניתן להשתמש בהם בלי חשש. השימוש באותה שיטה משנים את ה type לאביזר לאחר שצומד.

3. הנדלרים בנים (child devices) – הנדלרים שמתווספים לבד כאשר מוסיפים דברים שיש בהם ריבוי. כמו מפסק כפול או יותר. בצורה זאת ניתן לשלוט בכל מהמפסקים אל אף שמודבר על מודול בודד. הנדלרים כאלה מעתיקים (לפי דרישת המפתח) או שהם קיימים ביחד עם ההנדלרים המובנים.

4. מודולים
מודולים קיימים שנבדקו ומתאימים ל ST (יש כמובן נוספים שאני לא בדקתי). כל המודולים יכולים לעבוד בפקודה מרחוק או ע”י שליטה במפסק הפיזי. נפל ה ST(לא קרה לי), אין בעיה יש גיבוי הכל עדיין תחת שליטה מהמפסק הפיזי. בנוסף ממליץ מאוד לצמד המודולים ליד ST ולאחר מכן להתקין במקומם מאחורי המפסק בקיר. המודול וגם ה ST זוכרים ! הצימוד קריטי וחייב להצליח ומצריך קליטה טובה בין המודול ל ST
לכל מודול מצרף לינק לקניה ולינק ל- Edge Driver .

1. מודול תריס – תוצרת FIBARO נקרא גם FIBARO Roller Shutter. לי תומכים שישה מודולים בשישה תריסים שאחד מהם ענקי בגודל 4.5 מטר עם מנוע של 2KW. כולם תקינים ועובדים על בסיס יומי. יתרונות נוספים ניתן להפוך פתיחה סגירה בקינפוג תוכנה של המודול וכן לקבוע את סוג המפסק שרוצים (לחיצה קבועה או רגעית). יש קינפוגים נוספים אני לא הייתי צריך
https://www.vesternet.com/…/z-wave-plus-fibaro-fgr-223…

2. מודול מפסקי אור – תוצרת FIBAROנקרא גם FIBARO Double Switch 2. גם כאן ניתן לקפנג בקלות לחיצה קבועה או רגעית בתוכנה. מכיל שני מפסקים במודול, בלחיצה קבועה ניתן גם לקנפג שרק למעלה מדליק או כל החלפה משנה מצב. קיימים שני סוגים. כפול עם 6.5 אמפר ליציאה ובודד עם 8 אמפר ליציאה. שניהם מאושרים מכון התקנים הישראלי. בעלי תקן בטיחות אירופאי IEC וגם אמריקאי UL.
https://www.vesternet.com/…/z-wave-fibaro-double-switch…
https://www.vesternet.com/…/z-wave-fibaro-single-switch…

3. מודול מפסקי אור למפסק מחליף/צלב – זהה למודול מפסקי אור. גם אופן החיבור דומה רק שיש לחברו מאחורי המפסק שממנו יוצא החוט פאזה מבוקרת לכיוון המנורה.
https://www.vesternet.com/…/z-wave-fibaro-double-switch…

4. מודול מפסקי אור – תוצרת Xiaomiנקרא גם Wireless Relay LLKZMK11LM. מודול זה גדול יותר מפיבארו (צילמתי סרטון המחשה) והוא נכנס בקופסת גוויס עמוקה אם מסדרים אותו כמו שצריך. הוא זול מאוד (כ 20 דולר) ומכיל שני מפסקים. החיבור שלו קצת שונה מהפיבארו. ה STשולט עליו וניתן לחברו כמפסק מחליף .עובד בזיגבי וכיוון שמחובר קבוע לחשמל משמש גם כרפיטר.
https://www.aliexpress.com/i/33019211948.html
סרטון השוואה קצר בין מודול זה לבין מודול של פיבארו ניתן לראות כאן:
https://youtu.be/M0507LyT9ME

5. מודול דימר – תוצרת FIBARO נקרא גם Dimmer 2. מודול חכם שיודע לדמר נורות שונות (לא לד בדר”כ). מחברים אותו ללחצן קפיצי ולא לכפתור סיבובי. ניתן לחבר הרבה לחצנים במקביל וכך לתת תחושה של מפסק מחליף. ניתן לדמר בשליטה מרחוק או דרך הלחצן עם לחיצות קצרות (כיבוי הדלקה) או ארוכות (דימור). רוצים לדמר נורות לד ? תצטרכו להחליף את השנאי שבפנים לכזה שתומך דימור. אני החלפתי וזה עובד מצויין. המודול היחידי של פיבארו שניתן לחבר גם בלי קו אפס. במקרה של בלי אפס ייתכן שתצטרכו להוסיף גם BYPASSבמקביל למנורה , למניעת הבהוב או אור חלש (אם יקרה).
https://www.vesternet.com/…/z-wave-fibaro-universal…
https://www.vesternet.com/…/z-wave-fibaro-dimmer-bypass-2

6. מודול מנוע לוילון – צריך להחליף מסילה של וילון תלוי מהתקרה במסילה של וילון שמאפשרת חיבור של מנוע 220AC פשוט וקטן, מאופשר פתיחה וסגירה מלאה או חלקית של הוילון. המנוע תוצרת Xiaomiהמסילה תוצרת Dooya. העלות לא קטנה (לי עלה 120 דולר ל 4.5 מטר מסילה ועוד 80 מנוע). הפרוטוקול הוא זיגבי. יש תמיכה מלאה דרך ST. ניתן עם IFTTT להוסיף גם שליטה קולית לאלקסה או גוגל הום/אסיסטנט. ניתן לקנות מסילה באיזה אורך שרוצים ומומלץ לבקש מהמוכר עוד ווים ספייר.
https://www.aliexpress.com/item/32949870604.html – מנוע
https://www.aliexpress.com/item/32844254143.html – מסילה
https://www.aliexpress.com/item/32807273844.html – מתאם לתליה על קיר (ולא תקרה)
https://youtu.be/5V7jmG8opHc – הוראות הרכבה

7. מודול לפיקוד על מזגן – יש מספר שיטות (סנסיבו, ZXT-600) כולן נתמכות ב ST, וכולם מסתמכות על המרה של תקשורת אלחוטית ל IR. סנסיבו עובד על WIFI, ZXT-600 על ZWAVE. לי יש שני ZXT-120 (גרסה קודמת ל ZXT-600) לשליטה על מזגן מיני מרכזי של אלקטרה ועל מזגן עילי רגיל גם הוא של אלקטרה ואני לא ממליץ על פתרון זה. למרות שיצרתי קשר עם רימוטק ,היצרנית של המודול, ויש לי אי מייל ישיר של איש תמיכה שיכול לעזור. ניתן לשלוט בהכל כולל מודי עבודה, מהירות מאוורר , טמפרטורה ועוד…. הבעיה שהם לא עוזרים אם יש בעיות. ולכן סנסיבו עדיף
https://ksp.co.il/?ref=mobileToDesktop&uin=56065

8. מודולים סיניים שונים זיגבי לשליטה על תאורה תריסים ודימרים . קיימים מספר מודולים סיניים נוספים שיצאו לאחרונה של חברות כמו MOESו LONSONHO ו GIRIER ואפילו ל SONOFF ועוד שניתן גם אותם להאב של סמארטינגס בקלות. הם עובדים אבל איכותם לא ידועה. כך שייתכן שיעבדו שנים רבות וייתכן שלא. מודול לתריס ניתן לכייל באמצעות האב טויה זיגבי זול, ולאחר מכן לנתק ולצמד מחדש לסמארטינגס, הכיול נשמר.כמה פופלריים :
מגע יבש
https://s.click.aliexpress.com/e/_9i5ArT
כפול
https://s.click.aliexpress.com/e/_ALV07g
כפול + משולש (תומך מחליפים) + דימר MOES
https://s.click.aliexpress.com/e/_DBwQXtd
תריס
https://s.click.aliexpress.com/e/_97LBvo
שלישיה + רביעייה – 3.3/2.5 אמפר למנורה – חיבור עם COM
https://s.click.aliexpress.com/e/_AKkAJs
רביעייה עם חיבור COM
https://s.click.aliexpress.com/e/_9Ajrjc
דימר בודד + כפול זיגבי
https://s.click.aliexpress.com/e/_A0wuzh
תריס כפול !! ללא ממשק ל ST בינתיים
https://s.click.aliexpress.com/e/_A3RnTG

ויש עוד נוספים .

9. מודולים ומפסקי ואי פיי. – מפסקים ומודולים אלו פופלאריים ביותר. ניתן לחברים לסמארטינגס. חלקם (כמו shelly או sonoff עם טסמוטה) על ידי הנדלרים (במקומם יהיו בקרוב דרייברים) או חיבור ענן לענן (cloud to cloud) וחלקם עם עזרה מאלכסה (לא צריך רמקול פיזי) על ידי שימוש במפסק וירטואלי (קיים דרייבר אדג’) ורוטינות להדלקה וכיבוי באלכסה. כאשר אלכסה מעורבת לא ניתן לקבל חיווי עם מדליקים במפסק שעל הקיר כי מעורב מפסק וירטואלי.

10. חיישני נוכחות – קיימים חיישנים נוכחות מובנים באפליקציה של סמארטינגס שמבססים על מיקום הנייד לפי ה GPS. למעשה לא מדובר על משהו פיזי שקונים. מניסיון חיישנים אלו פחות טובים (בתוך דירות ה GPS לא נקלט טוב ) ולכן מומלץ להשתמש בחיישני נוכחות מבוססי ואי פיי. התחברתם לרשת שבחרתם בהגדרות – אתם בבית אחרת בחוץ. בהמשך לינק לאיך מוסיפים. עידכון , חיישני נוכחות מסוג זה כבר לא יעבדו כאשר יהיה המעבר לאדג’. שיהיה פתרון אעדכן

11. חיישני נוכחות מבוססי גלים מ”מ – לאחרונה יצאו לשווק חיישני נוכחות שבעזרתם ניתן לזהות נוכחות בחדר גם כאשר אין תנועה פיזית (למשל שיושבים או שישנים) ואפילו לזהות איפה נמצאים (מפה) ומאיזה כיוון נכנסנו. לסנסור זה יש דרייבר לסמארטינגס
https://s.click.aliexpress.com/e/_DlZKyXZ

ניתן לשלוט גם במזגנים וטלוויזיות ישנות ע”י האב של ברודלינק RM MINI (לא הפרו שמכיל גם RF), יש הנדלר (דרייבר עדיין אין) לסמארטינגס. מודולים נוספים שקיימים אבל אני לא בדקתי כוללים מודולים לשליטה על צבע של מנורות צבעוניות (סטריפ לדים) , בקרוב אחבר. מצלמות עם חיבור מרחוק, מנעולים לדלתות . פיקוד על דוד חשמל ניתן לעשות עם מודול FIBARO Single Switch 2 ביחד עם קונטקטור (מגען – לעמידה בזרם דוד ולניתוק פאזה ואפס)שניתן לקנות בתצורת DIN RAILכך שהוא יוכל להיות בתוך ארון חשמל, לא ממליץ על סוויטשר כיוון שאין תמיכה ב ST, בנוסף נמצא שסוויטשר פחות אמין ונשרפו לא מעט יחידות.

וידוי לגבי דוד חשמל. לי אין ובמקומו יש לי דוד גז. זה פתרון מעולה שעולה בערך כמו דוד רגיל. מבחינת תשלום, לי יוצא משהו כמו 150 עד 200 ₪ לחודשיים עבור גז. אין לי צרכן גז נוסף (הבישול אצלי הוא על כיריים אינדוקציה). אם אין לי דוד חשמל, אז אין לי צורך במודול שישלוט עליו…. למי שיש דוד חשמל, הדרך המומלצת לחבר (חוץ מסוויטשר) היא באמצעות מודול פיבארו (או אחר) שממתג מגען (קונטקטור) כפול שמנתק/מחבר גם אפס וגם פאזה. אסור לחבר הדוד ישירות לפיבארו כיוון שמנתק רק פאזה. הנה סכימה לחיבורים

5. ZWAVE תדרים

התדר אפנון שבו עובד פרוטוקול ZWAVEשונה בין מדינה ומדינה ניתן לקרוא על כך גם פה : https://en.wikipedia.org/wiki/Z-Wave#Radio_frequencies. בישראל משרד התקשורת בחר תדר של 916MHZ. הבקר של חברת ST לא תומך בתדר זה. תדר ה ZWAVE של ST נקבע עפ”י המקום שבו קונים. במידה וקונים SmartThings בארה”ב התדר הוא : 908.42 MHz(נכון שיש גם 916MHZ בארה”ב ST לא תומך בזה) , ובאירופה 868.4MHz.

מומלץ מאוד לקנות SmartThingsבאירופה ולא בארה”ב למרות שבארה”ב יותר זול משתי סיבות :

1. רשת החשמל האמריקאית היא 110VA/60Hz לעומת 220VAC/50Hz כפי שקיים בישראל ובאירופה. זה אומר שאם קונים מודולים בארה”ב יש לבדוק היטב שלא יגרם להם נזק במידה ויותקנו בישראל. אבל אם קונים באירופה או באליאקספרס עם תדר אירופאי אזי הכל לפי רשת החשמל ואין סכנה

2. מודולים מומלצים הם של פיבארו. אני לא מצאתי מודול פיבארו Roller Shutter 2 or 3 שמתאימים לתדר הזד וייב האמריקאי. אין אמריקאי , קונים אירופאי. ייתכן שיש פתרון גם בתדר אמריקאי, לא נבדק על ידי…

6. ברז חכם ??

אמנם לא קשור כל כך לבית חכם כיוון שלא מדובר על משהו שמחובר לחשמל. בכל זאת אם כבר השקעתם בשיפוץ של בית למה שלא תפנקו את עצמכם גם בברז חכם? על מה מדובר ? אז ככה, כאשר אתם משפצים אמבטיה או מקלחת הברז, מן הסתם, יהיה בתצורת אינרפוץ 3 או 4 או 5 דרך פנימי מאחורי קרמיקה כאשר רק הידיות בחוץ וכך גם הפתחים של הצינורות. הברז עצמו וגם כל הצנרת בתוך הקיר. במקום לשם אינטרפוץ רגיל שימו אינרפוץ טרמוסטטי שבו אתם עם מספר ברזים שולטים על : מקום יציאת המים, עוצמת המים וטמפ’ המים. אתם קובעים את הטמפ’ פעם אחת ומכאן ואילך לא מעניין מה הטמפ’ בדוד חשמל/שמש/גז מה שיוצא מהברז הוא תמיד בטמפ’ שאתם קבעתם. נוח מאוד וביטחותי לילדים ולכם. אין יותר כוויות ממים חמים, ואין סכנה שילד יכוונה כיוון שתפעל לא נכון הברזים. מה העלות ? לא נוראה…. לי עלו 2 ברזים אינרפוץ 5 דרך לאמבטיה (1. חמים. 2.קרים. 3.טוש קבוע 4.מילוי אמבטיה 5.צינור גמיש עם טוש בקצה) ועוד 4 דרך למקלחת (1.חמים, 2.קרים, 3.טוש קבוע, 4. צינור גמיש עם טוש בקצה) ביחד 1200 ש”ח בעליאקספרס ולא עצרו במכס. מותקן אצלי ואני נהנה כל יום ממים חמים (לא שורפים ולא קרים…) ד”א מספר אינסטלטורים שראו את המוצר התרשמו מאוד , אמרו שהוא איכותי ביותר וחלק גם רכשו לעצמם. גלגלו קצת למטה ללינקים ותמונות.

7. מפסקי מדבקה

אחרי שכבר הרכבתם מודולים שונים מאחורי המפסקים. שימוש במפסקי מדבקה זולים של שיאומי יכול להיות תוספת מעולה. רוצים לכבות אורות בכל הבית בלחיצה אחת מהשידה שלכם ליד המיטה? אין בעיה. רוצים גם להדליק/לכבות את המזגן בחדר שינה אם אותו מפסק בלחיצה כפולה? גם אין בעיה. קונים מפסק מדבקה בצורת כפתור עגול ומדביקים על השידה, מקנפגים ב ST מה כל לחיצה עושה והנושא פתור. שכחתם לשם מפסק מחליף על הקיר , מדפיסים מחזיק לקיר במקום שרוצים , מרכיבים מפסק מדבקה שנראה כמו מפסק רגיל (מכיל שני מפסקים או מפסק אחד לבחירתכם) ויש לכם פתרון להדלקת אור ממקום שבחרתם. כמובן, שלחיצות כפולות, משולשות , מרובעות ארוכות הכל ניתן לקינפוג. קחו בחשבון שהמפסקי מדבקה של שיאומי מדברים בזיגבי מול ST (ללא צורך בגייטואי כמובן) ושיש להם בטריה שפעם תצטרכו להחליף , להערכתי פעם בחמש שנים. רק שתדעו אצלי במשרד עם כפתור מדבקה מתחת לשולחן אני , מכבה ומדליק מזגן (4 לחיצות), מדליק ומכבה אור (לחיצה 1), מוריד תריס (2 לחיצות), מרים תריס (3 לחיצות) , מדמר את האור ל 50 אחוז (לחיצה ארוכה) והכל בלי לקום מהכיסא , ולעולם לא החלפתי בטריה. חיים טובים !!
יש מפסקי מדבקה שונים הנה כמה פופלאריים:
בצורת שלט ונתיקים מהקיר עד 4 כפתורים :
https://s.click.aliexpress.com/e/_DCMuwFH

Aqara Opple – נתיקים עד 6 כפתורים
https://s.click.aliexpress.com/e/_DeH7AWT

Xiaomi Wireless switch
https://s.click.aliexpress.com/e/_Dey1x59

Xiaomi Wireless button

https://s.click.aliexpress.com/e/_DdHU4JH

Zemismart ZM-RM02

https://s.click.aliexpress.com/e/_DnEH5SR

ויש עוד רבים מאד אחרים

8. טאבלט על הקיר

טאבלט על הקיר הוא פתרון נפלא לשליטה על הבית וגם ע”מ לקבל במבט חטוף מה המצב של הבית, כמו איפה דולק אור, איזה תריסים פתוחים ועוד. בנוסף ניתן כמובן להציג דברים נוספים : כמו מפה עם עומסי תנועה באזור שקבעתם, תחזית מזג האוויר , חדשות ממקור RSS. הכל כמובן ניתן לעיצוב לפי רצונכם (גודל , צבע , אייקון ,מידע מוצג) ואפילו ניתן לעשות תמונת רקע אם רוצים.
המוצר תוכנה שאני משתמש הוא ע”ב וובי בלבד כלומר לא צריך להתקין אפליקציה רק להירשם ולהתחיל לעצב נקרא https://sharptools.io/. הוא חינמי עד 15 Tilesאח”כ יש עלות שנתית, וידוי אישי , אני early adopter ולכן קיבלתי מנוי פריום בחינם , עדיין ומתוך הערכה למפתחים (שאני מכיר אישית) אני משלם כמו כולם עלות שנתית. ישנם פתרונות נוספים כמו https://www.actiontiles.com/ או https://dashboard.webcore.co/ שניהם עומדים להיעלם עם המעבר לאדג’. פתרון נוסף שפותח על ידי ST ללא יכולת קינפוג ניתן גם פה : https://my.smartthings.com/

איזה טאבלט לקנות? איזה שתרצו אין מגבלה… אני אישית ממליץ על Amazon Fire HD8 או HD10 כל אחד והעדפת גודל שלו, הייתרון הגדול הוא שלטאבלט זה יש אלכסה מובנית, קניתם טאבלט, קיבלתם על הדרך גם אלכסה.

למי שבחר לקנות את הטאבלט של אמזון, יש קצת עבודה “להמיר” את מערכת ההפעלה לאנדרואיד מ FireOs שמתבסס על אנדרואיד. איך עושים ? עוקבים אחרי ההוראות של בחור הודי נחמד. לא צריך לבצע רוט. ישנם מדריכים נוספים.

https://askmikediy.blogspot.com/…/amazon-fire-hd-8…

סרט של ג’סטין מ Simply Smart 123
https://www.youtube.com/watch?v=hHnoNPIcDNc

תוכנות מומלצות להתקנה : Chrome(לא צריך דפדפן אחר בתשלום כמו Kiosk Browser ) , ES File Explorer, Nova Launcher(לתת חווית אנדרואיד נוחה ומוכרת), GMD Immersive (תוכנה פשוטה להעלמת/החזרת של כפתורי הניווט למטה ע”מ להרוויח עוד קצת מקום במסך), Automate (למרות שמוסבר איך להוריד את הפרסומות של אמזון, עם תוכנה זאת זה יותר פשוט)

עידכון : תוכנה נוספת להתקנה מבלי צורך להפוך את הטבלבט של אמזון לאנדרואיד וישירות מהחנות של אמזון :
WallPanel, מומלץ מאוד ופשוט מאוד כולל העלמת כפתורי ניווט ומייתר את הכרום. ניתן להורדה מהחנות של אמזון פה :

https://www.amazon.com/dp/B08S8XZ7LN/ עידכון. לא קיים בחנות של אמזון ולכן ניתן להשגה מה – Google Play בלבד.

והנה סרט נוסף של ג’סטין מ Simply Smart 123 שמסביר איך לקנפג:
https://youtu.be/rhn816KLEq0

לטאבלט מומלץ לקנות או להדפיס ב 3Dמסגרת יפה כך שיראה על הקיר כמו תמונה. ויש שיוצרים מסגרת שקועה בקיר כך שיראה בקו 0 עם הקיר. בחור אמריקאי נחמד שמוכר מסגרות יפות ל HD8 וגם HD10 הוא : https://www.facebook.com/bobstrenger ‏‎Bob Strenger‎‏. אני קניתי ממנו מסגרת ל HD8 שילמתי 60$וזה כולל משלוח. הוא כבר לא מוכר יותר. אפשרות נוספת ומומלצת לקנות ממייק מ MakesByMike :
https://makesbymike.com/pro…/amazon-fire-tablet-wall-mount
ניתן גם להדפיס לבד, מי שיש לו אפשרות, הנה לינק למסגרת לדוגמא :
https://www.thingiverse.com/thing:27975107

9. ST גרסה 2 לעומת ST גרסה 3.

קיימות שתי גרסאות של SmartThings Hub, גרסה V2 שמכילה גם בטריות גיבוי למקרה של הפסקת חשמל אבל עם חיבור חוטי בלבד לאינטרנט, גרסה זאת כבר לא נמכרת. וגרסה V3 שאינה מכילה בטריות גיבוי אבל עם חיבור אלחוטי (וחוטי) לרשת. ניתן להשיג את שניהם (אמזון UK או אי ביי UK או ווסטרנט ולא .com ולאחרונה גם אמזון de). בנוסף יש ביניהם הבדלים במימוש הזיגבי שניתן לקרוא בתגובה הבאה של מי שעבר מגרסה V2לגרסה V3 :

System is so much more stable and devices stay connected much better. V3 has zigbee 3.0 cert, V2 does not. My zigbee mesh is so much more stable. Plus v3 gives you the ability to connect 64 zigbee child devices without need of repeaters, v2 only 32. If you use xiaomi sensors, v3 is much better. Im running 80+ devices and 60+ webcore pistons. No issues with processing. Why would you step back in technology going to v2, when the hubs are about the same price.

וידוי אישי, אני עם גרסה 2. יש גיבוי בטריות ואין לי צורך לחבר 64 סנסורים לרפיטר אחד. אין לי ניתוקים כי יש לי רפיטרים. יש לי גם זיגבי אנלייזר שאיתו ראיתי שהמש אצלי תקין. כמובן, כל אחד מוזמן לממש את הבית שלו לפי הבנתו. עידכון לפני כשנה התווספה גם גרסת Aeotec שזהה בחומרה ל V3 רק מיוצרת על ידי חברת Aeotec במקום סמסונג.

10. הפרעות זיגבי וואי פיי

כמו שנכתב קודם זיגבי וואי פיי משדרים שניהם באותו תדר של 2.4 גיגה הרץ. כיוון שואי פיי משדר בהרבה יותר חזק מאשר זיגבי ייתכנו הפרעות קליטה בזיגבי, דבר שיוביל למצב שסנסורים מתנתקים מהאב (הם גם חוזרים מעצמם כיוון שלזיגבי וזד וייב יש self-healing אבל לא ברור מתי). מבדיקה שעשיתי אצלי מצאת שהזיגבי בערוץ 19 שזה 2442 עד 2447 מגה. והוואי פיי אצלי הוא על ערוץ 4 (גם ברפיטר שיש לי) שזה 2416 עד 2438 מגה. אין חפיפה ואין הפרעות. הנייד שלכם הוא אחלה ואי פיי אנלייזר עם תוכנה באותו שם שניתן להוריד כאן :
https://play.google.com/store/apps/details…
מבדיקה עם אפליקציה זאת ראיתי שעוצמת הקליטה מהשכנים חלשה מאוד ולא מפריעה לי.
מאמר מעניין בנושא :
https://www.metageek.com/…/res…/zigbee-wifi-coexistence/

11. הנדלרים מומלצים – גם חלק זה יעלם בקרוב בעקבות מעבר לאדג’

הנדלרים Handlers הם שורות קוד שמעתיקים ומדביקים ב Samsung IDE(https://graph.api.smartthings.com/) , קיימים הנדלרים מובנים (local) בהאב עצמו , אבל לרוב הנדלרים שמפותחים ע”י הקהילה (cloud) ש”חושפים” עוד תכונות של האביזר ונותנים אפשרות להתממשק עם תוכנות חיצוניות בהצלחה כמו SharpTools ,WebCore, IFTTT, Alexa, HomeKitועוד…. מצ”ב מספר קישורים לפורום הגלובלי להנדלרים שנבדקו ונמצאו עובדים :

מודול אורות פיבארו דאבל וסינגל :
https://community.smartthings.com/…/release…/82272

מודול תריס פיבארו חדש FGR-223
https://community.smartthings.com/…/fibaro-fgr…/152916

מודול תריס פיבארו ישן FGR-222
https://community.smartthings.com/…/fibaro-roller…/65005

כל הסנסורים ,מפסקי מדבקה, שקעים נשלטים, מנוע וילון של שיאומי
https://community.smartthings.com/…/original…/113253

מפסק ולחצן וירטואלי עבור אלקסה (נוח מאוד להפעלה של כל מיני דברים שהם ואי פיי שמתחברים לאלכסה אבל לא לסמארטינגס כמו שואבי אבק רובוטיים, סווטישר, מפסקי טויה)
https://community.smartthings.com/…/release…/135361
סרט הסבר של ג’סטין
https://youtu.be/fI2TuQMeHHc

יש עוד רבים מאד ונוספים וזה רק חלק קטן מאוד ממה שקיים. המוןן הנדלרים ומידע ניתן למצוא בפורום הגלובלי https://community.smartthings.com

חיישני נוכחות (אנדרואיד בלבד) ניתן להוסיף , לפי ההוראות שכתובים פה :
https://community.smartthings.com/…/release…/102492

חיישן זה יפסיק לעבוד באדג’
על ידי חיפוש בגוגל לדגם המוצר בתוספת סמארטינגס למשל
FGS-223 , Smartthings . גם שאלות בקבוצה שלנו יתקבלו בברכה….

12. דרייברים EDGEמומלצים

בעקבות המעבר לאדג’ שרשמית מתחיל 15/10/2022 כאשר חלק מהפונקציות של ה IDE יושבתו. יש צורך להעביר את הדיוויסים השונים לפלטפורמת. בגדול, באדג’ הכל מתוקן בהאב ומנוהל בהאב בצוה לוקאלית. יש רק דיווח סטטוס וקבלת פקודות מענן ע”מ שנוכל לשלוט מחוץ לבית. נכון להיום כמעט לכל דבר יש פתרון גם באדג’. ע”מ להשתמש דרייבר EDGE , יש צורך בצימוד מחדש של אביזרלאחר שהתקנו דרייבר תומך מערוץ של מפתח. נכון להיום אין אפשרות ללא צימוד מחדש , בתקווה שעתיד זה יתאפשר. הנה מספר ערוצים של מפתחים וגם לינק לשרשור שלהם בפורום הגלובלי :
ערוץ רשמי SmartThings Official
invite:
https://api.smartthings.com/invitation-web/accept…
Post in global:
https://community.smartthings.com/…/preview…/229847
Github:
https://github.com/SmartThingsCom…/SmartThingsEdgeDrivers/

ערוץ Yakov Garlobin
invite:
https://api.smartthings.com/invitation-web/accept…
Posts in global:
כפתורי מדבקה:
https://community.smartthings.com/…/st-edge-beta…/241708
חיישנים:
https://community.smartthings.com/…/st-edge-beta…/234709
מפסקים וירטואליים
https://community.smartthings.com/…/st-edge…/232875
Github : לא קיים

ערוץ Mariano_Colmenarejo
invite:
https://api.smartthings.com/invitation-web/accept…

Posts in global:
Zigbee Switches and sensors
https://community.smartthings.com/…/beta-zigbee…/231689
Fibaro and Zwave devices
https://community.smartthings.com/…/new-release…/239409
Github :
https://github.com/Mariano-Github/Edge-Drivers-Beta

ערוץ veonua
invite:
https://api.smartthings.com/invitation-web/accept…
Posts in global:
Aqara sensors and remotes
https://community.smartthings.com/…/edge-driver…/234576
Github :
https://github.com/veonua/SmartThingsEdge-Xiaomi

ערוץ ERIC
invite:
shared drivers
https://api.smartthings.com/invite/Q1jP18n4oZML
dev-shared drivers
https://api.smartthings.com/invite/pbMvQvqgpGjO
Posts in global:
https://community.smartthings.com/…/st-edge…/237808
Github:
https://github.com/erickvneri/erickv-edge-drivers

לערוצים נוספים מעניינים:
LG-TV
invite :
https://bestow-regional.api.smartthings.com/…/Qrjpr78ZO2qn
post in global
https://community.smartthings.com/…/st-edge-lg…/239763

Cameras
invite:
https://bestow-regional.api.smartthings.com/…/Q1jP7BqnNNlL
post in global:
https://community.smartthings.com/…/st-edge…/242326
Github:
https://github.com/toddaustin07/Edge-ONVIF-Driver

NUKI
https://bestow-regional.api.smartthings.com/…/qWjBA1gkPQly?
Post in global:
https://community.smartthings.com/…/st-edge…/247653
Github: לא קיים

13. CLI – דיבוג בסביבת אדג’

CLI קיצור של Command Line Interface הינו כלי חדש ש ST שחררו שנועד לצורך דיבוג ופיתוח דרייברים לסביבת האדג’. לאפליקציה אין ממשק גרפי (GUI) אלא רק מסך cmd (כמו של DOS למי שזוכר) והפקודות צריכות להרשם בשורה. את הכלי מורידים מכאן:
https://github.com/SmartThingsCo…/smartthings-cli/releases
פקודות שימושיות לדעתי :
Log
smartthings edge:drivers:logcat –hub-address=[HUB IP ADDRESS]

Driver Installed
smartthings edge:drivers:installed

Driver Installed Details
smartthings edge:drivers:installed [DRIVERID]

Devices
smartthings devices

Version
smartthings -v

Device Zigbee details
smartthings devices [DEVICEID] -j

Install Driver
smartthings edge:drivers:install [DRIVERID]

Uninstall Driver
smartthings edge:drivers:uninstall [DRIVERID]

Reset answer to questions
smartthings config:reset

14. אפליקציה רשמית ואפליקציה קלסית

עידכון : החל מ 6.2021 האפליקציה הקלאסית נחסמה לחלוטין הסרבר שאיפשר כניסה ל Smartthings ולא ל Samsung כבר לא פעיל יותר. ניתן להתקין אפליקציה קלאסית אבל לא ניתן לבצע לוגין.

בעבר הייתה קיימת רק האפליקציה הקלסית של סמארטינגס והכל עבד מצויין, האוטומציות , הדיוויסים וכל השאר. באיזשהו שלב ב 2018 סמסונג קנו את סמארטינגס ויצאה גם האפליקציה הרשמית שבלשון המעטה, היתה פחות טובה. התקנים מסוג זד וייב לא התחברו בקלות ולא ניתן לקנפג אותם, הרבה פעמים מוצג על התקנים checking status, אוטומציות שלא תמיד עובדות ועוד ועוד בעיות.
בסביבות 10/2020 סמסונג הכריזו שהאפליקציה הקלסית כבר לא רלוונטית , לא ניתן להוריד מהחנות ומי שכבר יש לו מקבל מייד מסך שמפנה לאפליקציה הרשמית. כיום קיימת בחנות. בנוסף כל האוטומציות עברו מיגריישן (המרה) לאפליקציה הרשמית.
לדעתי, האפליקציה הרשמית לא נוחה בכלל (לא רוצה להשתמש במילים רעות יותר) ולכן תמיד מעדיף לשלוט ולקבל סטאטוס בכל צורה אחרת (טאבלט, אפליקציה קלסית, אוטומציות שרצות מעצמם, אלכסה וכול’) .
איך בכל זאת מחזירים את האפליקציה הקלאסית ? מורידים קובץ APK(אנדרואיד , אין פתרון לאייפון) של גרסה ישנה ומקווים שהיא תעבוד ולא תחסם. בהתחלה הורדתי והתקנתי גרסה SmartThings Classic 2.12.0 מ 12/2017 היא עבדה אך אחרי כמה ימים נחסמה גם והוצג מסך שמפנה לרשמית. עברתי לישנה יותר (עם אייקון אחר קצת) SmartThings Classic 2.4.0מ 6/2017 . אפליקציה קלסית זאת בינתיים עובדת. כמובן שחנות playמוגדרת אצלי למצב עדכונים ידני. מי שמעונין זה הלינק :
https://www.apkmirror.com/…/smartthings-mobile-2-4-0…/

15. אוטומציות

כל “הכיף” של בית חכם הוא שיש אוטומציות במילים אחרות שדברים קורים מעצמם ע”ב חיישנים , זמנים קבועים וכדומה. ניתן להגדיר אוטומציות באפליקציה הרשמית, מנסיון הם לא תמיד עובדות כמו שצריך. מה עושים ? מגדירים בשיטות אחרות. הנה כמה לדוגמא מסודרות לפי סדר עדיפות (שלי)
1. Smart Lightning – סמארט אפ מעולה שהגיע באפליקציה הקלסית ב market place וכמו כל דבר טוב נחסם , או ליתר דיוק מאופשר לפי מיקום בעולם. רק בארה”ב עדיין זמין. שדרכו ניתן ממש בקלות להגדיר מה יקרה ומאיזה טריגר. כולל טריגר שנקרא power allowanceשמופיע רק עם מכבים משהו. דרכו ניתן להגדיר לכמה זמן משהו יעבוד. חיסרון , יש מגבלה אם רוצים דברים ממש מסובכים. איך מוסיפים ? מתקינים אפליקציה קלסית, יוצרים אוטומציה אחת עם Smart Lightning ומכאן ואילך Smart Lightningתופיע גם ברשמית.
עידכון : לפי הצהרת ST אמור לעבוד גם באדג’. עדיין לא ברור איך משיגים עבור ישראלים

2. Webcore – סמארט אפ מדהים למתקדמים ביננו שמבינים (קצת) בקוד תוכנה. ניתן למעשה להגדיר מה שרוצים כמו להדליק אור אם השמש שעה אחרי שקיעה, אין אף אחד בבית ודלת הכניסה נפתחת (אני משתמש בזה בהצלחה כאשר כל המשפחה מגיעה בלילה והבית כמובן חשוך, כך נדלק לי אור מבלי שאחפש מפסק תאורה). ניתן להגדיר כך כל דבר שאי פעם דימיינתם. איך מתקינים דרך ה IDE. הנה סרט הדרכה :
https://youtu.be/y_ElUwmmI6Y

איך נהיים מומחים ? הנה סרט הדרכה נוסף למי שהתקין ורוצה להכנס לזה יותר.
https://youtu.be/84f0dJTfZO8
חיסרון – מצריך הכרות ולמידה של הכלי.
עידכון : כלי זה לא יתמך באדג’ ולכן לא מומלץ יותר. המלצה זאת תוסר בקרוב

3. SharpTools Rule Engine – מי שכבר משתמש בדשבורד של SharpTools שם לב שיש גם מנוע חוקים . לא צריך להוריד אפליקציה והכל עם ממשק וובי. גם כאן ניתן להגדיר כל אוטומציה שרוצים עם כלי שהוא יותר אינטואיטיבי. איך משתמשים ? נרשמים ל Sharptools . זהו , מנוע האוטומציות הוא בחינם (הדש בורד לא). איך זה נראה ? ניתן להתרשם מהסרט של Justin פה :
https://youtu.be/DK12pt4ziIc

חיסרון – האוטמציות מתבצעות בטור ולא במקביל . לדוגמא אם מבקשים לכבות את כל האורות . הם יכבו אבל מטבח, פינת אוכל, סלון… אחד אחרי השני ולא כולם יחד.

4. IFTTT – כלי ותיק If That Then That, ניתן לשלב בין כל מיני עננים של כל מיני חברות ליצירת אוטומציות בינהם כמו “אם יורד גשם” (דרך Weather UnderGround) אז “סגור תריס סלון וגם שלח הודעה פופאפ” (דרך סמארטינגס) . כלי זה הפך לאחרונה ל-בתשלום ומאפשר רק 3 אוטומציות בחינם וכל השאר בתשלום חודשי ולכן הכי פחות מומלץ.
https://youtu.be/4khyxYekPFQ

16. חיבור Smartthings ל HomeKit

הום קיט הוא המערכת שמנהלת את הבית החכם למי שיש מוצרים של אפל (אייפון , אייפד וכול’). מבלי להיכנס יותר מידי לפרטים , מציין שניתן לחבר בין הענן של סמארטינגס להום קיט של אפל ולצורך זה נדרש גם מחשב Raspberry Pi. כל מי שמתעניין בזה יש קבוצת פייסבוק ייחודית לנושא בהנהלת @אורן אשר. זה הלינק לקבוצה :
https://www.facebook.com/homekitisrael/

נספח מונחים בסיסיים – לבקשת משתמשים שלא מתחום האלקט. או החשמל

מה זה קו אפס ?

בחשמל יש 3 קווים (חוטים) שרצים בקירות פאזה(חוט חום L או LIVE) – קו חי שבו יש מתח קבוע 220VAC(ניתן באנלוגיה להתייחס לזה כמו קוטב + של בטריה ), אפס (חוט כחול Nאו Neutral)– קו מתח חוזר (ניתן באנלוגיה להתייחס לזה כמו קוטב – של בטריה ) והארקה (חוט צהוב EARTH GROUND)– שתפקידה לזהות התחשמלות ומניעתה עם ממסר פחת ולא רלוונטי לבית חכם
בדר”כ במפסקים רגילים מגיע חוט חום (פאזה קבועה) + חום חום-שחור (פאזה ממותגת). לצורך הרכבה של מודלים מאחורי מפסק נדרש גם קו אפס ע”מ שהמודול יקבל חשמל ויעבוד כל הזמן.
כמו שנכתב למעלה – **חשמל מסוכן ביותר , רק חשמלאי רשאי לחבר מודולים**

Neutral Wire

Once hot wire has initialized the beginning of a circuit, there must be another wire to complete the circuit. This role is filled by neutral wire. Neutral wire carries the circuit back to the original power source. More specifically, neutral wire brings the circuit to a ground or busbar usually connected at the electrical panel. This gives currents circulation through your electrical system, which allows electricity to be fully utilized. Additionally, this prevents faulty or excess currents from residing in your outlet.

Neutral wires are identified by their blue casing. Although they may not always be circulating an electrical current, they should be handled with as much caution as hot wire.
https://romanelectrichome.com/electrical-wiring-tips/